Nieuwbouw

Het project omvat zowel de afbraak, renovatie- en aanpassing van een aantal bestaande gebouwen als het optrekken van nieuwe gebouwen. Die werken zullen gefaseerd gebeuren.

In de eerste plaats worden een aantal oude, uitgeleefde bijgebouwen op de site afgebroken omdat ze niet meer voldoen aan de huidige comfort- en veiligheidseisen.

Het gaat om enkele kleinere gebouwen binnenin de site en enkele paviljoenen aan de zijde van de Karel de Preterlei. Daarbij wordt ook asbest verwijderd, wat strict volgens de wettelijke veiligheidsvoorschriften zal gebeuren.

De meeste gebouwen op de site worden dus behouden, maar er komt ook een moderne nieuwbouw die verschillende administratieve gebouwen met elkaar verbindt.

De afgebroken constructies maken onder meer plaats voor een middelhoge nieuwbouw van 5 verdiepingen waarin een aantal ontvangstruimten en publieke functies gecentraliseerd worden.

De aanpassing van enkele bestaande gebouwen en het toevoegen van een moderne nieuwbouw zorgen voor meer en betere ontvangstruimten en werkplekken.